V4DIS--Visegrad Group for Developing Information Society V4DIS--Visegrad Group for Developing Information Society
V4DIS--Visegrad Group for Developing Information Society V4DIS--Visegrad Group for Developing Information Society April 3—5, 2011, Prague & Hradec Kralove, Czech Republic

JuniorErb 2011 zná svého vítěze

4/20/2011, English English

V rámci dalšího ročníku mezinárodní soutěže pro mladé tvůrce webových stránek JuniorErb se letos v České republice uskutečnilo poprvé i několik krajských kol a porota vybírala z většího počtu nominací než v předchozích létech. Vítězem celostátního kola JuniorErbu se nakonec stal David Lupáč s internetovým projektem Kam na Litoměřicku.

Soutěž, kterou každoročně vyhlašují sdružení Together a Český zavináč a jejímž hlavním cílem je zapojit mladé internetové nadšence do dění v oblasti veřejné správy, hodnotí webové stránky spjaté s určitou obcí, městem nebo krajem, a to včetně stránek místních sportovních oddílů, škol, zájmových kroužků či stránek, které nějakým způsobem rozšiřují nebo doplňují stávající weby obcí, měst či regionů.

David Lupáč (18 let) pochází z Libochovic a třetím rokem studuje na Střední škole elektrotechniky a spojů v Ústí nad Labem obor Informační technologie. Zajímají ho především počítačové sítě, databáze, programování a webdesign. Právě v "sítích" se mu podařilo dosáhnout zatím největšího úspěchu na poli IT, kdy v týmu společně s přáteli vyhrál národní kolo soutěže Cisco NAG a jako jednotlivec se umístil na třetím místě. Ve volném čase se věnuje kinematografii. Projekt "Kam na Litoměřicku" reprezentuje jeho dosud nejrozsáhlejší práci v internetové oblasti. Poskytuje přehledné turistické informace z regionu, na kterých se mohou podílet i sami návštěvníci.

Ocenění z dalších zemí V4

Slovensko

Polsko

Úspěšní účastníci letošního ročníku soutěže JuniorErb představili svoje projekty také na konferenci ISSS 2011 a převzali zde ocenění z rukou 1. místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky.

Více informací