Přípravy V4DIS 2017

, English

Současně s národní konferencí ISSS se ve dnech 2.–4. dubna 2017 uskuteční již počtrnácté tradiční mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Zástupci veřejné správy zemí Visegrádské čtyřky se opět setkají v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové a přivítají mezi sebou řadu kolegů z dalších evropských zemí i desítky tuzemských i zahraničních odborníků věnujících se problematice informatizace společnosti a reformě veřejné správy.

Hlavními tématy připravovaného ročníku konference bude jako obvykle hodnocení rozvoje e-governmentu v zemích Visegrádu, stejně jako informace o klíčových projektech, které se podařilo rozpracovat nebo dokončit. Prostor v programu jako obvykle dostanou i projekty týkající se dalšího rozvoje přeshraniční spolupráce, zkušenosti z implementace moderních technologií v širokém spektru oblastí souvisejících s veřejnou správou a ukázky best practices.

Hlavním organizátorem konference V4DIS je spolek Český zavináč, spolupořadatelem již poněkolikáté Kraj Vysočina, který byl hlavním realizátorem rozsáhlého projektu LDA-V4, o němž se hovořilo už během předchozích visegrádských setkání, a na celkové koncepci akce se významně podílejí města Hradec Králové a Praha. Součástí programu V4DIS 2017 budou vedle obvyklých doprovodných akcí konference ISSS i tradiční nedělní VIP večer v Klicperově divadle, slavnostní vyhlášení cen mezinárodní soutěže Eurocrest či ocenění účastníků soutěže mladých talentů JuniorErb, kteří obdrží pamětní listy z rukou zástupce Senátu Parlamentu ČR.